Piano kopen, Piano huren, Piano stemmen: Piano's Verhulst in Poperinge.

Zoekt u een pianostemmer?

Waarom is piano stemmen nodig?

Een piano of vleugel ontstemt omwille van diverse factoren. Naast de intensiteit in gebruik hebben ook de relatieve luchtvochtigheid en temperatuurswisselingen een sterke invloed. De luchtvochtigheid kan in veel woningen schommelen tussen 70% tijdens de zomer en 30% in de winter.
Doordat een piano of vleugel uit verschillende metalen onderdelen en natuurlijke materialen bestaat – die elke op hun eigen manier reageren -, ontstaan er spanningsverschillen. Zo zal het hout in de zomer uitzetten en in de winter opnieuw krimpen. Door deze seizoensgebonden spanningsverschillen verandert ook de toonhoogte en raakt het instrument steeds meer ontstemd.

Zelfs wanneer een piano (lang) niet bespeeld wordt, zal de spanning op de snaren geleidelijk aan afnemen waardoor ook de toonhoogte daalt. Het wordt dan bovendien ook steeds moeilijker om een piano met slechts één stembeurt op toon te houden wanneer deze niet regelmatig gestemd wordt.

Alle stemmingen door Piano’s Verhulst gebeuren uitsluitend op het gehoor. Dries Verhulst is gediplomeerd pianostemmer bij de VvPN (Vereniging voor Pianotechnici Nederland).

 

Wat kost een piano stemmen?

Een stembeurt in de Westhoek (regio Poperinge – Oostduinkerke – Diksmuide – Roeselare – Kortrijk) kost 88 euro. Buiten de regio komt er een kilometervergoeding bij.
Deze tarieven gelden van maandag tot en met vrijdag tijdens de kantooruren (tot 17u30). Na 17u30, in het weekend en op feestdagen gelden afwijkende tarieven.

Klik op de volgende link voor meer informatie over het onderhoud van een piano Meer lezen →

De heerMevrouw

Uw naam (*)

Uw email (*)

Uw telefoonnummer (*)

Uw adres(*)

Merk van de piano (*)

Piano of vleugel (*)

Wanneer werd de piano laatst gestemd (*)

Opmerkingen

* Velden met (*) verplicht in te vullen

Dries Verhulst

Zaakvoerder, pianotechnicus en -stemmer

vvpn-cpt-rgb

Contactgegevens

Piano’s Verhulst 

Europalaan 1B-1
B-8970 Poperinge

Tel: +32 (0)57 33 41 89
Mail: info@pianosverhulst.be

piano stemmen

 

 

Back to Top